SITUATII NEREZOLVATE.

Citim in 2 Samuel 21;1
„Pe vremea lui David, a fost o foamete care a tinut 3 ani.
David a INTREBAT pe Domnul, si Domnul a zis;
Din pricina lui Saul si a casei lui sangeroase, pentru ca a ucis pe Gabaoniti, este foametea aceasta…”
Studiind si cercetand Cuvantul Domnului mai in detaliu, m-a pus pe ganduri aceasta situatie, gandindu-ma la multe din situatiile noastre de astazi.Acest mesaj poate nu-i pentru toata lumea, doar cerceteaza-te citind mai departe…
Daca citim in Iosua cap 9, vedem cum Dumnezeu a dat porunca ca sa nimiceasca toate popoarele straine. Atunci Gabaonitii, s-au gandit cum sa fie salvati si au mintit pe israieliti, spunand ca ei vin dintr-o tara de departe, au auzit de faima lor si a Dumnezeului lor, si ca vor sa fie robii lor, dar sa nu-i omoare.Si le-au cerut ca s afaca LEGAMANT cu ei. Ei s-au facut sclavii lor, numai ca sa nu fie omorati. Si IOSUA si capeteniile poporului NU L-AU INTREBAT pe Domnul, si au facut PACE cu ei, au facut un legamant.
Apoi dupa foarte multi ani, mult mai tarziu, Saul vrea sa-i distruga .
Vedem caci in dreptatea lui Dumnezeu, totul se pedepsea atunci…Chiar daca au trecut multi ani de la aceasat fapta, Dumnezeu trimete foamete in timpul lui David. Oare de ce ?Vedem cat este de important inaintea Domnului CUVANTUL nostru. Chiar daca gabaonitii au mintit, Dumnezeu onoreaza legamntul, cuvantul dat atunci. Si vedem caci dupa maulti ani, Dumnezeu cere dreptate pentru ei…(este alt subiect aici, alta data…)
David INTREABA pe Domnul de ce. Domnul ii raspunde imediat.
Dar vedem caci Domnul nu-i spune ce sa faca .
Atunci David , care stia , cunostea felul si cum lucreaza Dumnezeu,se umileste, ca si imparat, cerand el sclavilor lui, ce sa le dea, ce sa faca pentru ei, cu ce sa faca ispasire ?
Si vedem ce rai au fost acesti Gabaoniti, caci au cerut 7 fiii ai lui Saul ca sa-i spanzure ei…Si David le-a dat…
Dupa ce i-a spanzurat, Biblia mentioneaza, caci „DUMNEZEU A FOST POTOLIT FATA DE TARA.”(v 14)
Ce sa invatam noi de aici ?
Noi nu mai suntem sub Vechiul Legamant, unde se cerea mereu jertfa pentru orice pacate…Acum noi avem harul nemeritat de a CREDE in jertfa Domnului Isus, si suntem iertati.
Dar, pentru ca este prin HAR, este un DAR nemeritata de noi, nu-i dam valoarea si onoarea pe care Isus o merita.Si continuam ca sa fim nepasatori si pacatuim…
Dar ce mai invatam de aici ?
S-ar putea ca sa avem SITUATII NEREZOLVATE in viata noastra, si ne miram de ce suntem in SECETA SPIRITUALA.
M-am intrebat de ce David a intrebat pe Domnul DUPA 3 ANI DE SECETA ? De ce nu l-a intrebat din primul an ?
Probabil ca nu si-a dat seama ca-i o pedeapsa, numai cand a vazut caci foametea continua, probabil animalele mureau, caci nu mai era verdeata, etc. Deci, cand l-au intetit problemele atunci el A INTREBAT PE Domnul.

Cu alte cuvinte, si noi, de multe ori, trecem prin anumite incercari si nu le bagam in seama, ne-am obisnuit cu ele…s-au ne este greau ca sa ne pocaim, sau sa ne cerem iertare, sau sa platim pentru ce am gresit…
Si foametea continua…seceta spirituala continua…
vedem ca nu avem foame dupa Domnul, ploaia spirituala nu se arata, Cuvantul viu, nu ne atrage, nu il intelegem, bucuria si pacea nu mai sunt, ci doar suferinta, neantelegere, confuzie, dezamagire, si chiar adormire spirituala.
David a stat in foametea aceasta 3 ani, apoi A INTREBAT PE DOMNUL.
S-a ridicat, a facut un pas,
a luat o decizie,
s-a hotarat sa schimbe ceva,
si-o fi zis; „este destul, trebuie sa fac ceva.”
Si primind raspunsul a facut ceva care l-a costat , ca sa potoleasca mania Domnului, si sa vina binecuvantarea peste el si poporul lui.

Poate esti intr-o seceta de mai multa vreme. Pana acum nu te-a apasat chiar asa, caci poate ai mai avut resurse…dar acum deja NU MAI POTI…
Du-te intreaba-l pe Domnul;
„Doamne , oare de ce trec pe aici ?De ce este seceta spirituala in viata mea, in familia mea, in biserica mea, in tara mea ????
Doamne ce sa fac , ca sa vad Mana ta la lucru ?
Care este partea mea ? Ce trebuie sa fac ?”

Stai inaintea Domnului, poate sunt SITUATII NEREZOLVATE intre tine si cineva(familie, sot, sotie, copiii, frati , surori, prieteni, etc.)
Domnul ne invata, caci daca am gresit, trebuie sa ne pocaim , sa ne cerem iertare si sa iertam pe toti gresitii nostrii, fie ei si inaintasii nostrii, din care cauza, poate tragem noi acum…
Domnul ne invata ca sa lasam darul la altar si sa mergem ca sa ne impacam cu fratii nostrii.
Ce situatie NEREZOLVATA poate avem de multa vreme in viata noastra ? Poate parintii nostrii au avut, si tragem noi, sau noi avem ceva nerezolvat si copiii nostrii trag ei, sufere ei…
De aceea sa venim la cruce si sa INTREBAM pe Domnul sa ne arata DACA este ceva, ca sa ne pocaim, sa cerem iertare ,
sa cerem ca sangele Lui sa ne ierte sa ne curateasca , sa ne inoiasca, ca „FOAMETEA „SUFERINTA, PROBLEMELE, ATACUL , sa se opreasca ,sa nu mai aiba putere, si cel rau sa nu mai aiba drept legal in viata noastra si a copiiilor nostrii.
Poate ca zici;” HRISTOS A RUPT BLESTEMUL LEGII.”
Da, este foarte adevarat, dar cati beneficiaza de acest HAR? Numai cei care cred si il pun in aplicare in viata lor.
Hristos a murit ca sa mantuiasca pe toata lumea. DAR CATI sunt mantuiti ?
Numai cei care CRED, si incep o viata de partasie si de sfintenie cu Dumnezeu.
De aceea , fiecare sa ne verificam, DACA avem situatii NEREZOLVATE, caci Domnul nu vrea sa ne vada nici tristi, nici suparati, nici bonlavi, nici sa-l vada pe cel rau ca ne ataca.

De ce nu a intervenit Dumnezeu mai devreme sa-i spuna lui David ce sa faca ?Vedem caci Dumnezeu a ASTEPTAT CA DAVID SA -L CAUTE PE DOMNUL SI SA-L INTREBE, cu alte cuvinte ca sa ceara ajutor.
De ce nu i-a instiintat Domnul pe Iosua si pe capeteniile poporului Israrel , caci Gabaonitii mint?
Ei NU AU INTREBAT pe Domnul.
De atatea ori si noi facem decizii, plecam, facem legaminte, DAR NU INTREBAM pe Domnul si apoi ne plangem de ce ne lasa Domnul aici ?
De ce trecem prin astfel de incercari ?
Domnul sa ne cerceteze pe fiecare in parte, si sa facem ce Domnul ne spune ca sa nu mai atragem suferinta in vietile noastre.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s