RĂNILE SUFLETULUI

Sufletul omului poate să fie rănit prin păcat și traumele vieții. Vedem și din viața lui David, căci el a suferit mult în sufletul lui din cauza păcatului său.
Cele mai multe tragedii și neâmpliniri în viața multora, sunt din cauza rănilor sufletești, de care cei mai mulți nu sunt conștienți căci reacțiile lor negative, vin din rănile sufletului lor.
Vor veni situații în viața noastră când vedem pe cineva care-i condus de duhuri necurate. Ce facem atunci?
Mai mult ca oricând am primit mesaje cu astfel de situații în care nu știe ce să mai facă
Cel rău vine în viața unei persoane, numai dacă are drept legal. În lumea spirituală se lucrează numai după legi, reguli, legăminte.RĂNILE SUFLETULU Vrem acum ca să mergem mai în adâncimea inimii noastre ca să verificăm ce este în ea, dacă avem răni prin care cel rău ne poate ataca, sau din care cauză nu putem avea o viață de biruință.
Trebuie ca să studiem bine Cuvântul ca să ne umplem cu adevărul Său. Atunci putem avea discernământ și putem realiza și identifica greșelile și păcatele noastre. Dacă am vorbit de rău, trebuie mai întâi să verificăm inima noastră ca să vedem care a fost motivul pentru care am bârfit persoana aceea. Dacă ești sincer cu tine, ai să găsești, poate neâmplinire, inferioritate, mândrie, respingere, gelozie, și alte păcate, care au rădăcina înlăuntrul tău. Această rădăcină crește și scoate în afară roadele ei.
De multe ori, noi vrem ca să rezolvăm efectul problemei, și nu cauza ei. Când avem o ieșire nervoasă, trebuie să mergem pe firul vieții noastre, ca să vedem ce este acolo. Poate vom găsi traume, răni nevindecate, abuz verbal sau fizic, neiertare, respingere, inferioritate.
Aceste stări interioare care se află ascunse în sufletul (inima)nostru, îi dă drept legal celui rău ca să ne chinuiască, să ne atace, pentru că ele nu au fost vindecate și nici scoase afară. De aceea nu avem creștere spirituală și nici biruință.
Ce-i de făcut atunci, poate te întrebi:
Avem nevoie ca să cunoaștem toate aceste stări ce ne frămîntă. Trebuie ca să cunoaștem și să recunoaștem rădăcinile stărilor noastre, ale comportamentului nostru, al efectelor negative, a cuvintelor negative, a răutății și supărărilor repetete. Frustrările repetate, duce pe mulți în diferite adicții. Frustrarea vine din neâmplinire, nedreptate, când soțul sau soția înșeală, când cineva este rănit pe nedrept, când ține ascuns abuzuri, când copilul se vede neânțeles de părinți sau de alți copii, când are intimidare, rușine sau inferioritate, atunci se produce în inima lui amărăciune, mânie necontrolată, care atrage apoi adicțiile.
Stai acum în liniște, ia Cuvântul Domnului și cercetează-ți viața.
Ești așa cum spune Domnul? Dacă nu, haide ca să găsim rădăcina problemelor tale.
De ce ai mânie? De ce te superi din orice?
De ce ți-e frică de oameni, de întuneric, de lift, de moarte,etc?
De ce ești invidious(ă), geloasă? De ce ai răutate, mândrie? De ce nu ai curajul să ieși în public? De ce poftești? De ce bați copiii, soția? De ce furi, de ce minți? De ce nu ai bucurie? De ce nu te poți căsători? De ce cazi mereu în aceleași păcate? De ce bârfești mereu? De ce ai vise și coșmaruri repetate? De ce nu poți dormi?
De ce îți dorești moartea? De ce poate ai vrut să te sinucizi? Ce s-a întâmplat în viața ta încă din copilărie?

Acum gândește-te în liniște dacă îți aduci aminte de ceva evenimente din copilăria ta. Stai în liniște, Domnul Isus este lângă tine pentru că El vrea să-ți restaureze sufletul apăsat. Ai fost cumva abuzată, respinsă, bătută, violată, molestată? Ai avut cumva vre-un accident? Ți-a murit cineva drag și te-ai văzut singură si neînțeleasă? Ai fost făcută de râs la școală și copiii au râs de tine?
Te-a speriat cineva? Ce evenimente dureroase ți-aduci aminte?
Poate ești orfan, sau ai fost în orfelinat, și ai rămas cu amintiri dureroase de acolo.Lipsa tatei sau a mamei au cauzat nesiguranță, inferioritate, lipsa dragostei părintești, inferiorite și mânie.
Vreau să știi, căci pe acolo cel rău a intrat în sufletul tău și așteaptă orice moment ca să-ți facă rău.(va urma)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s