RĂNILE SUFLETULUI- continuare

Ce-i de făcut atunci ?
Poate spui că ești creștină de mulți ani și Isus te-a iertat, de ce încă mai ai astfel de stări?
Da, Domnul Isus ne-a iertat, el a intrat în inima noastră, în duhul nostru, dar încă sufletul nostru este un subiect de luptă și atac. Acum partea noastră este de a supune sufletul cu toată mintea, voința și emoțiile Duhului Sfânt. Dar nu se face imediat. Este o luptă continuă între fire și Duhul.
Sufletul trebuie să treacă prin procesul vindecării, curățirii și sfințirii.
Sufletul cu emoțiile negative și positive, ne controlează viața dacă nu învățăm ca să le supunem Duhului Sfânt. Sufletul nostru este cel mai greu de cunoscut și explicat. Eu încerc ca să redau puțin din câte am experimentat și am înțeles eu.
Sufletul nostru se poate fărimița în mii de piese în momentul când este rănit, când sufere, când păcătuiește. Părțile din sufletul nostru afectate de traumă și păcat sunt prizonierii celui rău. El poate controla o persoană prin acele răni nevindecate. În suflet sunt emoțiile noastre. Dacă nu ai fost vindecată de emoțiile negative în urma unui accident, de câte ori vei vedea accident sau sânge, tu retrăiești acele emoții, acele stări, acea durere, spaimă sau frică. Cu alte cuvinte le activezi din nou.
De câte ori vei vedea o încăpere mică și întunecoasă, cei care au fost abuzati în asfel de împrejurări, intră în panică și frică. Fetele care au fost molestate și violate, dacă nu au fost vindicate și eliberate, când ajung la căsătorie sunt frigide și se simt mereu murdare și nevrednice.Orice păcat și trauma din copilărie sau de mai târziu are consecințe foarte dureroase mai târziu chiar dacă s-au pocăit. Sufletul are nevoie de o consiliere specială pentru a fi vindecat și eliberat prin harul dragostei Domnului Isus și puterea Duhului Sfânt.
Ce-i defăcut atunci?
Trebuie ca împreună cu o persoană de încredere, sau direct Domnului Isus, să te deschizi, să mărturisești din nou durerea, trauma, păcatul, chiar să retrăiești acele dureri și emoții. Apoi tu trebuie să fii conștientă căci Domnul Isus este chiar lângă tine ca să-ți ia durerea și să-ți pună balsam de vindecare în schimb, adică iubirea Lui, dragostea Lui, și prin sângele lui iertare totală.
Îl vezi tu pe Isus prin credință că este chiar lângă tine, ca să te vindece? El a murit și s-a dus în iad ca să ia cheile morții, și să elibereze pe cei din închisoarea morții și a păcatului. Tu ești acum ca într-o închisoare, a durerii și suferinței, o victimă a abuzului, a inferiorității și respingerii. De aceea acum Isus a venit special la tine cu cheile în mână ca să te elibereze și să pășești mai departe victorioasă în destinul trasat de El pentru viața ta.
Ca să experimentezi libertatea din plin, tu trebuie ca să ierți pe toți greșiții tăi. Indiferent cine te-a rănit, cu vorba sau cu fapta, chiar dacă unii sunt morți tu trebuie să-i ierți din toată inima ca tu să fi liberă. Domnul Isus a venit ca să ne ierte de păcate, de aceea și noi trebuie ca să iertăm greșiților noștrii.(este scris alt capitol mai în detalii despre iertare)
Lasă-L pe Isus ca să-ți ia povara.
Poate te simți condamnată din cauza multor păcate și te ele te apasă greu.
Vreau în primul rând ca să-ți verifici temelia credinței tale. Sângele Domnului Isus ne curățește de orice păcat, ne spune Cuvântul la (1Ioan1;7) Orice păcat, înseamnă, toate felurile de păcate, la Domnul nu există categorii. Apoi, după ce te-ai pocăit sincer, Domnul ne promite că le-a aruncat în marea uitării și nu-și mai aduce aminte de ele.
Odată ce tu crezi acest adevăr, trebuie să crezi că în Hristos nu-i condamnare pentru cel neprihănit.(Rom. 8;1) Numai cel rău, vine și te condamnă și îți aduce aminte de trecut, că ești nevrednică, pentru că el vede că fundația credinței tale nu-i pe stâncă. Întoarce-te la Cuvânt, meditează zi și noapte asupra lui, crede-L pe Domnul pe cuvânt și atunci când vine șoapta celui rău, tu să folosești sabia Duhului.
(va urma) voi da exemple de rugăciune…
(fragmente din noua carte :BIRUITORI IN INCERCĂRI)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s