RĂBDAREA

Toți avem MARE nevoie de răbdare, dar Ce este răbdarea?
Răbdarea este cea care îndură încercări și greutăți, cu calmitate și fără să murmure.Pesoana răbdătoare, arată îndelunga răbdare, care stă tare pe temelie, fără grijă, fără agitare și nerăbdare, când sufere sau trebuie să aștepte ceva.În ciuda opozițiilor și adversităților vieții, el continue să reziste, să se lupte, fără să renunțe, sau să cadă în păcat. El continua lupta, chiar când nu vede victorie, sau success.El are speranță, continua să spere și lucrează în dragoste. El este calm și râde în fața respingerii, a opozițiilor știind că Dumnezeu este în control.
Răbdarea are încredere în Dumnezeu, îndură, perseverează în promisiunile Domnului, căci nu poate da înapoi.

Răbdarea este una dintre cele mai grele și dificile virtuți din viața noastră, ca să o putem avea. În viața aceasta nu putem avea totul când vrem noi, de aceea însuși viața ne învață așteptarea cu răbdare. Dar așteptarea este foarte grea, mai ales când ne grăbim. Cu toții ne grăbim, căci trăim într-o vreme în care totul este automat, este în grabă, și nu mai avem răbdare, nici când încălzim mâncarea la microunde, nici când trebuie să așteptăm în trafic, pentru că suntem în secolul vitezei. Cuvântul Domnului ne învață cât este de necesară și de importantă răbdarea, căci fără ea nu putem trăi și propăși în viață.
“Dumnezeu, când a dat lui Avraam făgăduița, fiindcă nu putea să Se jure pe unul mai mare decât El, S-a jurat pe Sine însuși și a zis: „Cu adevărat te voi binecuvânta și îți voi înmulți foarte mult sămânța.” Și astfel, fiindcă a așteptat cu răbdare, a dobândit făgăduința.”(Evrei 6;12-15)
“ Căci aveți nevoie de răbdare, ca, după ce ați împlinit voia lui Dumnezeu, să puteți căpăta ce v-a fost făgăduit.”(Evrei 10;36)
Când totul este bine și normal în viața noastră, nu avem nevoie de răbdare. Adevăratul test al răbdării este atunci când te grăbești și este trafic, sau când cineva îți taie calea. De multe ori ne grăbim la biserică sau la servici, și toate semafoarele le prindem roșu.
Atunci se vede pe fața noastră iritare, supărare, pentru că nu am avut răbdare.
Răbdarea este o virtute necesară, dar care nu ne naștem cu ea, ci trebuie crescută și dezvoltată în noi. Ea este roada Duhului Sfânt.(Galateni 5:22) Răbdarea este un fruct, de aceea este nevoie de timp până crește ca să se dezvolte și să se coacă.

Ca și creștini, trecem prin diferite sezoane ale vieții, de durere, agonie, nedreptate, și tot felul de încercări, care ne duce la descurajare sau nerăbdare. Aceste sezoane dificile, trebuie să ne atragă la Dumnezeu, să ne rugăm, să învățăm răbdarea și să ne încredem în Dumnezeu cu mulțumire.
Răbdarea înseamnă, că noi decidem să ne sprijinim pe bunătatea Lui Dumnezeu când să ne răspundă. Când ne-am schimbat prioritățile de a aștepta cu răbdare timpul Său, vom fi scutiți de multe încercări, frustrări, nemulțumiri și certuri, și petrecem mult timp cu Dumnezeu. Așteptarea aceasta cu răbdare nu va fi ușoară, dar să ne bucurăm căci Domnul va dezvolta relația dintre noi și El în vremea aceasta.
Acum este vremea deciziei noastre, vom aștepta cu răbdare, sau vom încerca să rezolvăm noi problema noastră, cu frustrare, nervi, nopți nedormite, și ne trezim fără nici-un rezultat; ba din contră, vom fi mai în suferință, chiar în probleme de sănătate?
Dumnezeu ne încercă prin necazuri, ca să formeze această virtute în noi căci avem mare nevoie de ea în fieacre zi.
“ Bucurați-vă în nădejde. Fiți răbdători în necaz. Stăruiți în rugăciune.”(Romani12;12)

“ Ba mai mult, ne bucurăm chiar și în necazurile noastre; căci știm că necazul aduce răbdare, răbdarea aduce biruință în încercare, iar biruința aceasta aduce nădejdea”.(Romani 5;3-4)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s