PUTEREA MULȚUMIRII

(Fragmente din noua carte;BIRUITORI PRIN INCERCĂRI)

Ce este mulțumire?
Mulțumirea este o atitudine a inimii de recunoștință, de bunătate, de bucurie față de Dumnezeu cât și față de semenii noștrii.
Mulțumirea este o armă foarte puternică care iese din gura și inima noastră. O pesoană mulțumitoare este o persoană puternică, de care cel rău nu se poate apropia cu atacurile lui. Mulțumirea este ca un medicament care stopează multe boli și neputințe, căci corpul se odihnește în pacea care vine dintr-o inimă mulțumitoare.El este scutit de otrava pe care i-o poate transmite tulburarea, stresul, invidia și nemulțumirea.
Mulțumirea este o convingere, o practică și o disciplină.Nu putem să avem o viață de bucurie dacă nu practicăm zilnic și în detaliu arta mulțumirii.
Mulțumirea este o decizie conștientă pe care trebuie să o luăm în inima noastră ,apoi să o exprimăm pretutindeni. David ne învață această taină, în Psalmul 103:1-5

“Binecuvintează, suflete, pe Domnul, și tot ce este în mine să binecuvinteze Numele Lui cel sfânt! Binecuvintează, suflete, pe Domnul și nu uita niciuna din binefacerile Lui! El îți iartă toate fărădelegile tale, El îți vindecă toate bolile tale;
El îți izbăvește viața din groapă, El te încununează cu bunătate și îndurare;
El îti satură de bunătăți bătrânețea și te face să întinerești iarăși ca vulturul.”

Cu cât ne concentrăm atenția în căutarea motivelor pentru mulțumire, cu atât viața noastră se va schimba.Cu cât ne vom concentra la lipsuri, la probleme, cu atât viața noastră va fi mai mizerabilă.
Mulțumirea este un sentiment de bucurie și de apreciere, pe care îl exprimăm când primim ceva. O inimă mulțumitoare își exprimă bucuria și când alții primesc ceva, este promovat și ea nu.
O inimă mulțumitoare va găsi întotdeauna motive să mulțumească căci inima ei respinge supărarea și nemulțumirea. Inima aceasta este setată, programată ca un detector care caută numai motive de mulțumire, căci asta o hrănește, o bucură, o împlinește și atunci seamănă cu Creatorul ei.
O inimă mulțumitoare, chiar dacă este noapte în jurul ei, ea strălucește și va găsi în tot acel întuneric motive de recunoștință și de bucurie. Aceasta-i o inimă transformată de iubirea divină, o inimă care nu se mulțumește cu nimic, decât să fie în dimensiunile dragostei divine.
Această inimă știe și evită pericolul unei atitudini de nemulțumire, care o otrăvește și îi întunecă și întrerupe relația cu Creatorul ei. De aceea ea este mereu determinată să se mențină mereu în poziția cerului, creind motive de mulțumire, chiar dacă nimeni nu le vede, ea le vede, căci are ochii deschiși de Duhul Domnului ca să vadă orice amănunt al implicării Celui Preaînalt.
Ea se bucură și mulțumește Lui Dumnezeu pentru toate mișcările vântului, ale frunzelor, pentru cânatul și gingășia păsărelelor, pentru splendoarea diferitelor flori și mireasma lor, pentru răsăritul și apusul de soare, pentru fiecare picătură de ploaie, pentru orice sclipire și strălucire a soarelui, pentru fiecare respirație, pentru fiecare mișcare a trupului, fiind conștientă, că dacă o singură celulă ar fi moartă, ea ar fi în cărucior.
O inimă mulțumitoare, vede dincolo, de lipsă, de boală, de lupta spirituală, dincolo de nori, dincolo de furtuni și necazuri, ea vede Mâna creatorului care este la lucru și din fiecare situație critică, El scoate o perlă, El crează o oportunitate de bucurie și laudă, El aduce mânghâiere și zâmbet pe fața tristă și plânsă de multă vreme.
O inimă mulțumitoare, îl proslăvește pe Dumnezeu prin orice act și manifestare de multumire și recunoștință.
Mulțumirea este o forță magnetică foarte puternică care atrage oameni și împrejurări care ne aduc tot nouă bucurie. Este ca o lege reversibilă. Cu cât inima noastră este mai mulțumitoare, cu atât atragem în jurul nostru ceea ce exprimăm. Tot așa și cu nemulțumirea;cu cât suntem mai nemulțumiți, cu atât, parcă toate în jurul nostru sunt mai grave, și starea noastră e mai negativă și frustrantă.
Mulțumirea este dorința Lui Dumnezeu pentru făptura mâinii Lui, ca să trăim în pace și să fim scutiți de atacurile celui rău. Mulțumirea este ca o protecție pentru mintea și inima noastră.
Mulțumirea este o poruncă, așa cum ne spune Cuvântul;” Fiți mulțumitori (recunoscători)și orice faceți cu cuvântul sau cu fapta, să faceți totul în Numele Domnului Isus, și mulțumiți prin EL lui Dumnezeu Tatăl”( Coloseni 3:15-17)
“ Mulțumiți totdeauna lui Dumnezeu Tatăl, pentru toate lucrurile, în Numele Domnului nostru Isus Hristos.(Efeseni 5:20)
“ Mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi”(1Tesalonoceni 5:18)
Când suntem plini de Duhul lui Dumnezeu trebuie să fim mulțumitori.
Este ușor de recunoscut în viața noastră sau a altora dacă suntem PLINI DE DUHUL SFÂNT, DACĂ AVEM O VIAȚĂ DE MULȚUMIRE…
Haideți să ne oprim puțin și să ne cercetam; sumtem noi cu adevarat mulțumitori în toate lucrurile, așa cum ne cere Cuvântul Domnului? Mă tem că NU, și eu sunt prima care îi cer iertare Domnului de nemulțumirea din inima mea, care tot vine să-mi ia bucuria și pacea.(va urma )

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s