PUTEREA GÂNDURILOR

“ Încolo, frați mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună și orice laudă, aceea să vă însuflețească.(la acestea să vă gândiți)”(Filipeni4:8)
Trăim într-o societate, în care se scoate în evidență mai mult ce este negativ, ce este rău și greșit. Aceasta înseamnă că am crescut înt-un mediu negativist. Așa am văzut poate în familia noastră, în vecini, în biserică, și la știri. Cu cât am stăruit în ele, am devenit și noi tot la fel. Înainte să vorbim trebuie ca să ne gândim, căci gândurile ne controlează viața. Nu am fost învățați ca să gândim așa cum ne învață versetul de mai sus Nu am învățat ca să schimbăm gândurile negative cu cele positive, bazate pe Cuvântul Domnului.
Pentru că avem o gândire negativă, gândim și vorbim și de alții tot așa. Filtrul minții noastre este murder și ne murdărește și pe noi și pe toți din jurul nostru.
Gândurile au cel mai mare impact în viața noastră; în sănătate, în credință, în implinire, în pace și bucurie.
Fiecare om are în el capacități mari, de a face lucrări mari în această lume, fie spiritual, material sau social. Ceea ce lipsește la cei mai mulți este că nu gândesc, nu-și folosesc gândirea înspre scopurile Lui Dumnezeu.
Noi lăsăm gândurile să vină în mintea noastră, iar ele își fac locuința acolo. Dacă sunt positive, și-n accord cu ce ne învață Cuvântul Domnului, este bine să medităm și să începem să le punem în aplicare. Dacă nu punem în aplicare Cuvântul Domnului, nu vom avea victorie în ariile în care ne luptăm. Tactica celui rău este să semene gânduri negative, de frică, de îngrijorare, de îndoială, acolo unde vede că nu există Cuvântul Domnului. Depinde de noi ce gânduri lăsăm să vină și să stăpânească în mintea noastră.
Prin versetul de ma sus, suntem provocați ca să ne gândim diferit, să avem gândirea Lui Hristos, și nu să gândim după standerdele lumii.
Gândurile noastre sunt ca niște semințe, care au în ele viață. Ele determină ce vorbești și apoi ce să faci. De aceea Domnul nostru ne îndeamnă să medităm zi și noapte asupra Cuvântului Său, ca să avem o minte transformată, căci numai atunci putem pricepe voia Lui cea bună, plăcută și desăvârșită.
„Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți, prin înnoirea minții voastre, ca sa puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită.”( Romani 12:2)
Cum să ne înoim mintea? Cuvântul acesta înseamnă o transformare radicală, așa cum știm despre omida care după o vreme, începe procesul transformării ca să fie un fluturaș minunat. Înoirea minții nu se face decât prin Cuvântul Domnului, cu cât medităm asupra lui.
Când cel rău a semănat gândurile lui în mintea noastră, le vom depista imediat dacă avem lumina Cuvântului și al adevărului în noi.
Atâtea chinuri sunt astăzi în toată lumea datorită gândurilor negative. Sunt persoane, care au ajuns în depresie și la sinucidere, din cauza chinului la nivelul minții. Unele persoane pentru că au fost abuzate, altele pentru că au avut diferite traume, și cuvinte negative mereu spuse împotriva lor, sunt mai chinuiți, sunt scalvi celui rău, pentru că nu știe cum să scape de acele gânduri.

Duhul de inferioritate și de respingere a distrus foarte multe persoane, mai ales femeile. Totul a început cu un gând negativ auzit la alții despre ea, apoi cel rău l-a exagerat și a continuat să adauge mai multe argumente la acel gând că nu este bună, nu-i frumoasă, etc. Cuvintele celorlalți afectează foarte mult inima unui copil, cât și a celor maturi dacă deja sunt otrăviți de aceste gânduri.
“Cum gândește un om în inima lui, așa este”(Prov.23:7) (este traducerea corectă) Noi suntem o reflecție a ceea ce gândim. Ce gândim, ne influiențează și așa ne simțim, actionăm, suferim, sau luăm decizii.
Noi suntem azi unde suntem, datorită a ceea ce am gândit înainte. De cele mai multe ori ne controlează trecutul. Bazat pe gândirea veche, săracă, fără speranță, dezamăgire, așa suntem și acționăm. Ceea ce este Înăuntrul nostru, ne conduce în viitor. Datorită întăriturilor la nivelul minții, nu avem încredere în noi, nici în alții. Dacă am pierdut o afacere, nu mai încercăm, căci au venit gânduri de frică și descurajare. Dacă s-a întâmplat ceva negativ cu noi, suntem apăsați și nu știm cum să ieșim de acolo.
Putem să ne schimbăm hainele, biserica, mașina, casa, țara,etc,dar dacă nu ne schimbăm mintea, suntem tot la fel. Mintea noastră conține cel mai mare computer, depinde dacă știm să-l folosim.
Dacă ni se schimbă gândirea, ni se va schimba vorbirea și acțiunile noastre, iar rezultatele vor fi diferite, când începem să lucrăm la gândurile noastre, și să începem să gândim diferit, decât până acum. Această schimbare ne va aduce transformare și deci ca atare ne vor bucura, vom avea zile minunate și viața mai ușoară.
Să punem mai întâi strajă gândurilor noastre, apoi să punem strajă gurii noastre.
Să avem gândul lui Hristos, și să vorbim cuvintele lui Dumnezeu.
Cum să ne controlăm gâdurile? Cel rău nu poate să ne controleze gâdurile, el doar inspiră și sugerează gânduri negative, frică, îngrijorare, cu tot ce este în natura lui rea și plină de minciună. De aceea să ne hrănim mintea cu adevărul și promisiunile Domnului în fiecare zi. Să nu aceptăm în mintea noastră tot felul de gânduri negative, murdare, pline de frică, de îngrijorare, încât nu mai putem dormi. Avem nevoie de lumina Cuvântului ca să avem o minte reânoită. Putem învăța de la David:
“ Cât de mult iubesc Legea Ta! Toată ziua mă gândesc la ea.
Poruncile Tale mă fac mai înțelept decât vrăjmașii mei, căci totdeauna le am cu mine. Sunt mai învățat decât toți învățătorii mei, căci mă gândesc la învățăturile Tale.(Ps. 119:97-99)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s