POMUL RODITOR

Eram în rugăciune, stând cu fața la pământ înaintea Domnului cu lacrimi și mijlocind pentru multe cauze. Domnul m-a cercetat și dintr-o dată simt cum Duhul Domnului vine cu revelație sa ca să înțeleg mai bine, cât este de important și de puternic omul care meditează asupra Cuvântului Său.(Ps.1;2-3)
Ferice de omul,” care-și gasește plăcerea în Legea Domnului, care zi și noapte cugetă la Legea Lui! El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care își dă rodul la vremea lui și ale cărui frunze nu se veștejesc: tot ce începe, duce la bun sfârsit”.

“ Binecuvântat să fie omul care se încrede în Domnul și a cărui nădejde este Domnul! Căci el este ca un pom sădit lângă ape care-și întinde rădăcinile spre râu; nu se teme de căldura când vine, și frunzișul lui rămâne verde; în anul secetei nu se teme și nu încetează să aducă rod.(Ieremia 17;7-8)

Aceste două pasaje au o cheie puternică cu care putem deschide tainele cuvântului special pentru noi ca să putem beneficia de ele și să fim roditori.Cheia este să MEDITĂM asupra Cuvântului Domnului. Cu cât medităm, dintr-o data, ochii spirituali se deschid, și începem să vedem măreția Lui Dumnezeu prin cuvinlele Lui care sunt Da și Amin,apoi începem să ne încredem în El, să avem pace și să ne îndrăgostim de El.
Mulți nu citesc Biblia că nu au timp, sau nu o înțeleg, sau citesc, dar au uitat îndată ce au citit și nu au aplicat în viața lor ce le spunea Cuvântul.
Noi suntem ca niște pomi, care am fost creați să aducem roadă. Dar numai cei care stau lângă izvorul vieții, care-I însuși Dumnezeu prin Domnul Isus și se adapă din el zi și noapte, pot să rodească.
Mai mult decât atât, mi-a accentuat Domnul, putem birui și rodi în mijlocul încercărilor, dacă ne adapăm din Cuvânt.
Aceste versete ne spun, căci vine furtuna peste acest pom, dar el nu se teme.
Vine seceta, dar pomul nu se ofilește nici nu se usucă, ci frunzișul lui rămâne verde, și pe deasupra, în ciuda căldurii , furtunii sau secetei, el continua ca să RODEASCĂ.
Așa este creștinul care a înțeles această taină, de a medita zi și noapte asupra Cuvântului Sfânt, de a petrece necurmat timp cu Domnul prin Cuvânt și rugăciune. Cuvântul are în el viată și putere și intră in viața credinciosului. El se încrede în Domnul întotdeauna, de aceea nu se teme de nimic, chiar dacă pentru alții este secetă, el are belșug.
Cel rău va încerca să aducă secetă, tulburare, furtuni de tot felul, dar crștinul nostru stă neclintit pe temelia adevărului lui Dumnezeu, a promisiunilor Lui.
În felul acesta el rodește și când trece prin încercări, când este secetă în jurul lui, oamenii vin la el să se adape din roada Duhului Sfânt din viața lui, din înțelepciunea și descoperirile date de Duhul Domnului.
Când Duhul Domnului îmi revela aceste taine, eu vedeam firul vieții mele, cum numai harul Lui m-a ajutat ca să rodesc în mijlocul secetei și al furtunilor din viața mea. Zeci și sute de persoane îmi scriu mesaje, și cu bucurie, le răspund cum mă călăuzște Domnul, ca să le aduc o alinare, încurajare, binecuvântare, dar ei nu știu prin ce secetă trec eu. Ei nu știu ce durere , lacrimi, atacuri treceam eu personal chiar când pentru ei eram o binecuvântare. Dar Domnul mă ajuta ca să rodesc pentru alții, chiar dacă eu am fost și mai sunt într-un sezon de furtună și secetă mare, pentru că am rădăcinile adânc în izvorul vieții care curge prin mine pentru alții, Glorie doar Domnului Isus.În astfel de împrejurări se manifestă putere Cuvântului VIU ȘI LUCRĂTOR.
Creștinul care are ca temelie Cuvântul viu, are rădăcinile în Cuvânt, în dragostea Domnului, nu se teme de nimic, de nici-o secetă sau încercare din viața lui, căci el știe unde-i puterea care-l ține verde, și care-l face să rodească.
Rădăcinile lui sunt ascunse la mari adâncimi, într-o viață tainică petrecută zilnic cu Domnul vieții, care se adapă din izvorul vieții, nu numai pentru el, ci ca să ajute și pe alții. Aici vedem harul Domnului pentru cel credincios care a învățat să rămână ascuns cu Hristos în Dumnezeu.El rodește mereu, nu că el este puternic, ci datorită vieții și puterii Celui care locuiește în el-Isus Domnul.
Acum este alegerea noastă, la ce ne gândim, la ce medităm. (Ps. 1)Dacă alegem ca să medităm zi și noapte la Cuvantul Domnului, Domnul ne asigură căci vom deveni ca un pom roditor.Când futuna și seceta vieții vor năvăli înspre noi,nu ne temem, căci avem rădăcinile în izvorul curat care-i Hristos Domnul nostru. Ne adapăm din El, căci El traieste în noi, se manifestă prin noi, și de aceea nu ne temem chiar daca s-ar sgudui pământul.(ps 47)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s