NU JUDECA CA SA NU FII JUDECAT

1. Nu judecati, ca sa nu fiti judecati.
2. Caci cu ce judecata judecati veti fi judecati;
si cu ce masura masurati vi se va masura.
3. De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tau si nu te uiti cu bagare de seama la barna din ochiul tau?
4. Sau, cum poti zice fratelui tau: „Lasa-ma sa scot paiul din ochiul tau”, si, cand colo, tu ai o barna in al tau?…
5. FATARNICULE, scoate intai barna din ochiul tau, si atunci vei vedea deslusit sa scoti paiul din ochiul fratelui tau.

Domnul Isus ne-a dat aceasta invatatura atat de serioasa, ca sa ne arate caci inima omului este usor atrasa la a judeca pe altii. In acelasi timp, Domnul Isus a vrut ca sa ne faca sa intelegem caci vom culege , ceea ce judecam , adica se va intoarce asupra noastra si a familiei noastre , ceea ce noi zicem despre altii, cand ii judecam.El vrea ca sa ne scuteasca de o suferinta in plus.Cu ce judecata judeci pe altii, tu vei fii judecat…Am meditat noi serios la acest cuvant al Domnului Isus ?
Ajuta-ne Doamne Isuse !
De aceea, Duhul Domnului ne striga si astazi ca sa ne uitam mai inainte la barna din ochilul nostru, ca apoi sa vedem deslusit si paiul din ochiul fratelui nostru.
Cand noi judecam mereu pe altii, acesta-i SEMN, ca suntem imaturi spirituali,
ca in inima noastra-i ceva necurat; poate o invidie, gelozie,rautate, mandrie, rani , amaraciune, neiertare,neamplinire, etc.
Dar, daca venim la Cruce si ne pocaim sincer, atunci DRAGOSTEA Lui Dumnezeu preia locul judecatilor noastre dure si rele, fara mila de multe ori.
Dupa ce Domnul ne umple cu dragostea Lui, incepem ca sa vedem persoanele cu alti ochi, cu ochii Domnului Isus, si nu-i mai judecam, indiferent de starea lor, ci simtim sa ne rugam pentru ei si avem doar mila si compasiune pentru ei.
Cum a vazut Domnul Isus omenirea ? Lipsita de dragoste, si a dorit ca sa o rascumpere prin dragostea lui pana la sacrificiu. Dumnezeu este dragoste.
Cand Domnul Isus a vazut atata pacat si nelegiuire,ce a facut EL ? I-a judecat ?
NU !Ci i-a ajutat, dandu-si viata pentru toti.
Stiind ca traim vremurile de pe urma, haideti sa ne curatim cu ajutorul Domnului Isus, de tot ce mai poate fii intinat si necurat in inimile noastre, si sa incepem sa RODIM , sa iubim si pe cei ce nu merita, NU sa-i judecam.
Judecata o lasam in Mana Domnului, e treaba Lui.
Partea noastra este ca sa iubim, sa iertam ,sa ajutam, sa incurajam, sa mangaiem, sa-i vedem pe toti, prin ochii Domnului Isus.El doreste ca toti sa vina la pocainta, si El nu frange trestia care-i deja franta si nici nu stinge un muc care inca mai fumega. El lucreaza pe toate fronturile, ca sa ridice, sa incurajeze, sa intareasca, sa schimbe , sa transforme viata tuturora, ca sa semanam cu El. El nu renunta la noi, nici la cel mai vinovat crestin…are mila si indurare…
De ce sa fim de partea vrajmasului, cand noi am fost chemati sa ducem VESTEA BUNA A EVANGHELIEI ?
Am fost chemati ca sa facem ucenici, sa aducem oameni la Hristos, la mantuire.
Dar cata vreme JUDECAM si CRITICAM, NU vom putea sa RODIM pentru slava Domnului.De aceea Domnul NU POATE SA-SI MANIFESTE PUTEREA…
De obicei, cei care judeca imediat, sunt cei firesti, cei ce nu fac nimic pt Domnul, sunt cei care au o forma de evlavie, dar fara putere, sau cei care sunt mandrii si gelosi pe cei ce cu adevarat fac ceva pentru Domnul.
Dar cand ajungi la Golgota si vezi iubirea Domnului Isus, nu mai poti sa judeci pe nimeni, ci doar te pocaiesti, ajuti, iubesti si intelegi pe altii.
Domnul sa ne ajute, ca sa ne gandim serios la acest subiect, si sa ne facem o disciplina in vietile noastre.
Sa facem curatenie in inima,sa aruncam acest pacat la cruce:
AFARA CU JUDECATA! MILA SI DRAGOSTE DORIM sa stapaneasca in noi.
De acuma il lasam pe Dumnezeu, sa judece El, cand si cum vrea El,
nu-i treaba noastra.
Noi de cele mai multe ori, judecam dupa filtrul inimii noastre,dupa cum am crescut, dupa cum am fost invatati si dupa starile negative care sunt in inima noastra.
Judecam dupa infatisare, din auzite, si in felul acesta suntem socotiti ca si martori mincinosi…de multe ori…
DOAMNE AJUTA-NE !
De-acuma , sa ne fie ca un SEMN, cand judecam pe altii, indiferent de motive, imediat sa ne intoarcem privirea in inima noastra si sa cerem Duhului Sfant, sa ne arate, DE CE JUDECAM ? Care-i radacina judecatii mele ?
De ce asa repede judec pe altii ?Si nu-i mai sufar, si nu simt nicio dragoste fata de ei ? Ce este in inima mea, care opreste DRAGOSTEA sa se manifeste?
Domnul sa ne ajute sa fim SINCERI si SERIOSI cu aceasta judecata, sa ne JUDECAM SINGURI, sa ne cercetam, mai intai pe noi, apoi sa ajutam cu dragoste si compasiune , cu intelepciune si rabdare pe cei care sunt subiectul judecatii noastre.
Cuvantul Domnului ne spune, si e bine sa luam aminte;Rom;14
1. Primiti bine pe cel slab in credinta si NU va apucati la vorba asupra parerilor indoielnice.

4. CINE ESTI TU, care judeci pe robul altuia? Daca sta in picioare sau cade, este treaba stapanului sau; totusi va sta in picioare, caci Domnul are putere sa-l intareasca pentru ca sa stea.

9. Caci Hristos pentru aceasta a murit si a inviat, ca sa aiba stapanire si peste cei morti, si peste cei vii.
10. Dar PENTRU CE JUDECI TU pe fratele tau?
Sau pentru ce dispretuiesti tu pe fratele tau? Caci toti ne vom infatisa inaintea scaunului de judecata al lui Hristos.
11. Fiindca este scris: „Pe viata Mea Ma jur, zice Domnul, ca orice genunchi se va pleca inaintea Mea si orice limba va da slava lui Dumnezeu.”
12. Asa ca fiecare din noi are SA DEA SOCOTEALA despre sine insusi lui Dumnezeu.
13. Sa NU NE MAI JUDECAM , dar, unii pe altii. Ci mai bine judecati sa nu faceti nimic care sa fie pentru fratele vostru o piatra de poticnire sau un prilej de pacatuire…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s