INVATA DE LA FURNICA

Dumnezeul si Tatal nostru cel cerec, cel Adevarat, si Desavarsit, zilnic vrea sa ne invete, sa ne sfatuiasca, sa ne indrepte inimile spre El ca sa ascultam de EL.
In desavarsirea Sa absoluta, Dumnezeu ne spune asa de clar, ca sa privim la lucrurile mici, ca sa invatam de la ele. EL ia lucrurile cele mici , ca sa le faca de rusine pe cele mari…
Dumnezeu a creeat FURNICA, o vietate asa de mica si neansemnata, dar de la care putem invata INTELEPCIUNEA.
“Du-te la FURNICA lenesule;
uita-te cu bagare de seama la caile ei,
si intelepteste-te!
Ea n-are nici capetenie,
nici priveghetor, nici stapan;
totusi isi pregateste hrana vara, si strange de ale mancarii in timpul secerisului”…(pentru iarna)(prv6;6-8)

“Patru vietati sunt mai MICI pe pamant si totusi din cele mai INTELEPTE;
FURNICILE, care nu sunt un popor tare, dar isi pregateste hrana vara.”(prv 30;25)

Ce putem noi invata de la o FURNICA ?
Cu totii am vazut de atatea ori furnicile, ce harnice sunt ele.
Ele intotdeauna sunt in miscare.Nu vezi o furnica stand degeaba.
Ea are intelepciunea de la Domnul, ca sa stranga mai dinainte provizii pt vremuri grele, pt iarna, caci atunci nu va mai putea.
Ce sa invatam noi de aici?
Dumnezeu ne atentioneaza, caci ele au INTELEPCIUNE, iar noi sa INVATAM de la ele…Ce misterios lucreaza Dumnezeu!
Noi, care suntem creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, trebuie sa invatam de la o FURNICA!…Ce rusine !(poate zice mandria din noi…)
Dar, cu cat meditam mai mult la Frumusetea si Desavarsirea Atotputerniciei Celui Prea Inalt, vom constata, caci din ABSOLUT, tot ceea ce EL a creat, avem de invatat, este desavarsit, este minunat, si Domnul este vrednic de lauda.
Ramanem uimiti de Frumusetea Splendorii Desavarsite a Maretiei lui Dumnezeu, cand cautam sa-l cunoastem si sa-i vedem slava in orice El a creat.

FURNICA este INTELEAPTA. Ea nu este ca greierul care canta, sta nepasator si nu se gandeste, caci vremea vremii se va duce si vine iarna.
Ea se gandeste la ziua de maine, ea stie ca vin vremuri grele,cand nu mai poate strange hrana. De aceea este neobosita si alearga si tot strange si strange si nu se uita deloc inapoi.Cand a prinde un graunte sau o frimitura, chiar de cateva ori mai mare decat ea, se lupta din rasputeri si nu cedeaza pana nu o duce la casa ei, in depozitul pentru iarna.
Asa si noi, frati crestini.
Stim ca vin vremuri grele, de aceea trebuie sa STRANGEM PROVIZII cat mai multe ca sa avem din belsug si sa nu ducem lipsa. Nu ma refer la partea materiala, cu toate ca si acestea sunt necesare.
Dar, spiritual, trebuie sa ne echipam, sa avem toata armatura, sa fim plini de toata roada Duhului Sfant, sa fim umpluti cu Cuvantul Adevarului, si sa avem suficienta dragoste, putere, autoritate, credinta, ca sa ajutam si pe noi si pe altii, cand vremurile grele vin, cand furtunile vietii bat fara mila.
Mi-a dat Domnul un CUVANT PUTERNIC intr-o zi;
“Invatati de la FURNICA, si strangeti roade,strangeti Cuvantul Meu in inimile voastre, ca sa nu pacatuiti , caci in curand vine “iarna” si nu as vrea sa va gaseasca ca si pe greier, fara hrana si adapost, caci ati neglijat Cuvantul Meu,
caci nu ati luat in serios avertizarile Mele si nu ati crezut , caci sezonul de acum
va trece…”
De aceea sa ne facem timp, ca sa luam aminte la detaliile pe care Dumnezeu vrea sa ne invete.
Alta data Domnul mi-a zis;
“Doresc sa Ma vedeti in cel mai mic lucru, sa vedeti gloria Mea in creatia Mea, si sa invatati si de acolo, ceea ce vreau sa va spun si sa va invat. Pentru ca EU SUNT OMIPREZENT,de aceea FACETI-VA TIMP , ca sa Ma vedeti si sa Ma cunoasteti ca sa invatati INTELEPCIUNEA SI VOIA MEA.
Numai cine se opreste si ia aminte la detalii, la tot ceea ce EU am creat si ceea ce va vorbesc din Cuvantul Meu, va vedea si experimenta gloria Mea, iar viata lui, va fi o viata de implinire, de revelatie , de dragoste si de o continua lauda si multumire.
Va fi scutit de multe greutati, necazuri si ingrijorari. El nu va duce lipsa “Iarna”, caci se adapa din Mine in fiecare zi , si cand “iarna”(incercarile, ispitele , atacurile) vin, el nu se teme, caci are hrana spirituala suficienta ascunsa
inlauntrul lui…”
Domnul Isus sa ne ajute ca sa invatam de la FURNICA , sa devenim INTELEPTI si sa fim gasiti TARI si ECHIPATI, plini de proviziile spirituale, atunci cand IARNA INCERCARILOR va veni.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s