CUM SA FIM ELIBERAȚI ?

Dacă am păcătuit, dacă încă avem acele răni din trecut, cel rău are drept legal, căci noi am făcut ce-i place lui, și de aceea acum el are o parte din sufletul nostru. Ce-i de făcut atunci ?
În primul rând trebuie să ne RECUNOASTEM starea, să ne smerim că am păcatuit și că sufletul ne este rănit.
Apoi trebuie să credem că adevărul Cuvântului ne va face liberi, să ne INCREDEM în promisiunile Domnului.
Apoi venim cu POCĂINTĂ sinceră înaintea tronului de milă de îndurare și de har, ca să ne cerem iertare.Trebuie să fie o adevărată căință cu o întoarcere radicală de la acel păcat.
Trebuie să mergem la Golgota, ca să-L vedem pe Domnul Isus cum sufere special pentru noi, ca să înțelegem cât l-a costat de mult iertarea noastră.(dacă e cazul poți să te mărturisești cuiva de încredere care poate să se roage pentru tine și te învață cum să biruiești de acuma)
Trebuie ca să avem totala încredințare căci numai prin PUTEREA SÂNGELUI lui Isus suntem iertați și eliberați de rănile trecutului și prin puterea Duhului Sfânt, care-i PUTEREA ÎNVIERII. Căci Cuvântul Domnului ne specifică, căci am fost îngropați cu Hristos și am înviat cu Hristos la o viață nouă.

Este mare putere în Puterea Duhului, puterea Dunamis, cel care vindecă și face minuni. Aceeași putere care l-a înviat pe Hristos din morți este în noi astăzi, dar trebuie să o credem și să știm să o folosim.( Romani 8;11)
Apoi SA IERTĂM pe toți greșiții, indiferent cât de grav ne-au rănite, apoi cu voce tare, SĂ RENUNTĂM și ne lepădăm de toate durerile și păcatele pentru totdeauna, le RESPINGEM și ne PREDĂM total și fără reserve Domnului.
Urmează să ne folosim AUTORITATEA dată de Domnul Isus.
Să MUSTRĂM acele păcate, stări, duhuri în Numele Lui Isus și LE PORUNCIM să plece din viața noastră, căci am ales Domnia Lui Hristos în viața noastră. Să nu ne fie teamă, căci Domnul Isus este chiar acolo și ne împuternicește rugăciunea, pentru că noi suntem ai Lui.
Apoi, să începem să ÎL LĂUDĂM pe Domnul și să-I MULTUMIM pentru bunătatea Sa și pentru sângele Său care ne-a iertat vina păcatelor noastre. Dar să fie o închinare sinceră și plină de iubire pentru că El ne-a eliberat de păcat.
În această atmosferă de laudă, Domnul coboară, ne mângâie inima rănită, și ne călăuzește mai departe cu sfatul Său.
Trebuie ca apoi să UMPLEM MINTEA ȘI INIMA cu Cuvântul, cu opusul a ceea ce am păcătuit. Domnul ne spune la Romani 12;2 ca să ne reânoim mintea cu Cuvântul Domnului.
Această umplere trebuie să o facem zilnic, ca cel rău să nu mai vină cu ispitele, gândurile și minciunile lui. Când ești plin de Cuvântul Adevărului, cel rău nu mai poate veni cu minciunile lui, nu mai are unde să le toarne, căci avem mintea și gândul lui Hristos în noi.
SA DECLARAM Cuvântul Domnului peste noi și situațiile prin care trecem, până ce Adevărul Cuvântului Lui Dumnezeu devine mai puternic decât stările emoționale, negative sau duhurile care ne chinuiesc, cărora am căzut ca scavi.
Cu cât ne umplem de adevăr, cel rău nu mai are loc, nu mai poate sa opereze în viața noastră, caci vede lumina, adevărul și sângele Domnului Isus în noi.

MEDITATI SI PRACTICATI!

Reclame

2 gânduri despre „CUM SA FIM ELIBERAȚI ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s