CINE SE DUCE LA CEI PIERDUTI??

Domnul Isus ne invata si ne indeamna ca sa-i urmam exemplul in toate amanuntele vietii Sale.
Cineva si-a pierdut o oaie…Ce a facut acel om ? A lasat pe cele 99 de oi si s-a dus sa caute pe cea pierduta…Chiar daca oaia acea nu avea intelepciune prea multa, si de aceea poate ca s-a ratacit. Pastorul nu a avut pace , nici odihna pana nu s-a dus ca s-o gaseasca.
Ma gandesc ce tristete i-a cuprins inima cand a vazut ca una lipseste, si poate era oaia care mereu ii facea probleme…dar dragostea si grija lui a fost asa de mare , incat a riscat ca sa le lase pe celelalte 99 si sa se duca sa SALVEZE pe cea pierduta. Si vedem cata bucurie a avut dupa ce a gasit-o. El s-a dus cu DETERMINAREA si SIGURANTA, caci indiferent de pretul care trebuie sa-l plateasca, indiferent cat este de periculos locul in care o cauta,caci poate sunt lupi si ursi care o urmaresc, inima lui de pastor, nu s-a infricosat.
Si-a zis probabil;”Nu ma las, pana n-o gasesc, trebuie ca sa o salvez, ea este atat de pretioasa pentru mine si turma mea”…Si a gasit-o dupa lungi si obositoare cautari, dar a crezut, a sperat, a ACTIONAT, a platit un pret, si acum se bucura…

Aceasta istorie, ne spune Cuvantul ca este o comparatie cu un suflet care este pierdut si ce bucurie este in cer, cand el este ajutat si se pocaieste. In cer este sarbatoare si ingerii se bucura mai mult decat noi.
Cum sunt bisericile noastre azi ?
Cand cineva pleaca din biserica, cand cineva se duce-n lume, cand cineva cade in pacat, in depresie, descurajare…CINE SE DUCE DUPA EL ????
Cati pastori astazi urmeaza exemplul Domnului Isus???
Cati sunt gata sa lase turma , ca sa plateasca orice pret , numai sa readuca acel suflet inapoi la Domnul ???
Scuze pot fi multe: caci omul este vinovat, omul a ales, etc.
A fost alegerea oii sa se piarda ca nu a stat langa turma, nu a atat in ascultare de pastor…Dar cu toate acestea, pastorul nu a condamnat-o ci a last totul si a ALERGAT dupa ea ca s-o gaseasca…
Aceeasi situatie vedem si cu femeia care-si pierde leul…Aici ,a fost greseala ei…dar l-a cautat cu grija si durere. Si NUs-a lasat pana nu l-a gasit.
Cati nu pleaca din biserica din cauza noastra, din cauza rănilor lăuntrice, sau din cauza liderilor…si nimanui nu le mai pasa de ei. Dar aici vedem invatatura Domnului Isus, caci chiar daca femeia a pierdut leul din cauza neglijentei ei, ea s-a dus sa-l caute, pentru ca ii era necesar si era al ei. Apoi vedem din nou, ca s-a bucurat cu vecinele ei, si cerul intreg s-a bucurat.
De asemenea vedem si parabola fiului risipitor…
In toate ni se da de inteles, ca si lideri, ca si pastori, ca si parinti, ca si prieteni, ca si sot sau sotie, SA MERGEM DUPA CEI PIRDUTI. Acum nu mai conteaza, a caruia este vina pentru care ei au plecat, sau de ce s-au dus in pacat si-n lume…ci este ATAT DE IMPORTANT CA SA MERGEM DUPA EI.
Tatal fiului risipitor, nu stia unde sa mearga dupa baiatul lui…Dar se ruga, cred ca plangea si postea, si il ASTEPTA CU DRAGOSTE SI SPERANTA CA VA VENI ACASA.
Sa ne ajute si pe noi Dumnezeu, ca sa ne doara de toti cei pierduti, de toti care sunt plecati de acasa , din biserici, de toti care sunt prinsi in lanturile robiei celui rau. Sa mergem dupa ei, sa nu fim nepasatori , sa strigam si ne rugam pentru ei, caci atunci cand vor veni,MARE SARBATOARE VA FI ,SI-N CER SI PE PAMANT…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s