ASCULTAREA

Săptămâna aceasta Domnul mi-a dat ca să meditez la acest subiect, pe care l-am găsit așa de important, necesar și urgent.
Primul păcat a fost neascultarea.Câți dintre noi realizăm ce mare păcat e neascultarea ? În primul rând neascultare față de Dumnezeu, de părinți, de autorități.
Dacă medităm la toate exemplele din Biblie, vedem binecuvântarea ASCULTĂRII, sau blestemele NEASCULTĂRII.(Deur 28)
Astăzi Domnul vrea să ne reamintească,
căci ASCULTAREA face mai mult decât jertfele.
Ascultarea ne aduce binecuvântări,
Ascultarea ne promovează,
Ascultarea ne duce în prezența Domului,
Ascultarea deschide ușa proviziilor să vină in calea noastră,
Ascultarea ne face părtași lucrărilor divine,
Ascultarea atrage puterea lui Dumnezeu în circumstanțele noastre, etc.
Dar Ascultarea COSTĂ. Domnul Isus a fost ascultător pâna la cruce.
Ascultarea cere CURAJ, ca să faci ce-ți cere Domnul.
Ascultarea înaintează în ciuda opozițiilor sau atacurilor.
Ascultarea este o taină de multe ori.
Domnul îți spune să faci ceva , care pentru tine nu face sens, poate pare imposibil, sau nu înțelegi. Dumnezeu te testează ca mai întâi să asculti ce zice El.
Ascultarea ta , te duce în prezenta Lui, si deabia acolo incepi ca să intelegi ce-a vrut Domnul sa-ți spună, sau de ce ti-a cerut acea ascultare.Nu cere Domnului detalii, EL VREA MAI INTÂI ASCULTAREA TA.
Apoi, ascultarea fată de vocea lui, îți cere sa crucifici firea, mândria, banii, confortul , totul pentru El și lucrarea lui. ESTI TU GATA SA PLĂTESTI ORICE PREȚ?
Dumnezeu NU greseste nicodată. El deja are pregătit următorul pas, următoarea binecuvântare. Dar vrea să te testeze; Te vei increde tu in El ? Este ceva prea greu pentru Dumnezeu ? De ce ne e greu sa-L ASCULTĂM ?
Ai ajuns tu sa-l cunosti si sa-l iubesti atât de mult, incât poti
sa-l asculti neconditionat ???
Iti spun din propia-mi experientă, ca NU este usor.Deatâte ori Domnul mi-a cerut sa ascult si sa fac anumite fapte sau pasi, sau sa merg pe apă. Numai dragostea Lui și increderea in El, m-au ajutat sa incep sa-l ascult, adică sa ACTIONEZ , in ceea ce mi-a spus. Daca azi sunt unde sunt, este NUMAI HARUL BUNĂTĂȚII LUI SI ASCULTAREA de El, chiar dacă au fost si vremuri tulburi, nopți negre, când m-a durut si nu am inteles, dar astăzi ii MULTUMESC caci mi-a dat harul sa-l ASCULT si sa fac voia lui.
Numai dragostea pentru El si constientizarea ca El este credincios, te ajută sa-L ASCULTI și să te increzi in El, indiferent ce-ti cere.
Dumnezeu uneori iti spune, sa faci ceva care numai după o vreme se implineste. Si tu stai tulburat, confuz si cu mare indoiala, daca ai făcut bine sau nu, dacă a fost de la El sau nu. Dar nu uita, căci daca El pare că întîrzie , El are un plan si pentru cealaltă persoană, pe care tu nu o cunosti.Si e nevoie de timp.
ASCULATEA incepe cu pasi mici. Numai după aceea vei fi promovat la alt nivel spiritual sau să ai ceea ce ceri tu.
De exemplu, vine copilul la tine sa-ți ceară bani ca sa-si cumpere ceva.Dar tu i-ai spus ca mai intâi sa faca curătenie, sa faca lectiile și să citeasca din Biblie. După o jumate de oră copilul vine la tine din nou sa-ti ceara bani. Dar tu il intrebi daca a ASCULTAT de ceea ce tu i-ai spus. Si el zice :”NU! „….
De câte ori nu facem si noi la fel cu Dumnezeu ? Îi tot cerem, dar am și uitat ceea ce El ne-a cerut.Verifică-ți acum viata, poate azi esti intr-o incercare, căci cândva NU ai ASCULTAT ceea ce EL ti-a spus să faci.
Prin ascultarea ta, poti salva un suflet , o familie, un oras, o tară.
Prin Asculatrea ta, cu sau fară sacrifici, aduci bucurie unui bonlav, unui sărac, unui dezamăgit, unei inimi zdrobite.
Prin Ascultarea ta, stergi multe lacrimi de pe obraz. Prin ascultarea ta, aduci bucurie si pe pământ si in cer.
Întâi Ascultarea, apoi binecuvântările.
Să incepem să fim atenți și să ASCULTĂM ceea ce ne cere Domnul.
„Cum stiu ce vrea Domnul de ma mine? „Poate zici tu. Sunt situații in care nu trebuie sa auzi vocea Domnului, ci conștiinta ta iti spune, ca este bine sa faci acele lucruri BUNE care aduce bucurie celuilalt. De ce nu le faci ? DECIDE AZI să faci o diferentă in viata cuiva.
Decide azi ca sa ASCULTI de inima Domnului și sa faci voia Lui.

Lasă un comentariu